Langedrag

Hei, kom hjem fra Langedrag i går kveld og jeg hadde en helt super tur!

Jeg sier litt om turen, men jeg har mange bilder som er litt mer spennede enn bare masse tekst. Det hele begynnte med en 5 timer lang reise til langedrag. Kø, ras og flom gjorde en 3 timer lang resie til en 5 timer lang reise, brukte 1 t til oslo city når jeg bruker 20 min med banen. Det sier litt. Men når vi kom frem var turen allerede glemt. Da var det et koselig sted og vafler som vi ble møtt av.

Lørdagen startet kl. 07:30 med melking og børsting av geiter. Det var litt rart å stå opp så tidelig for å melke geiter, men det var jo gøy å prøve noe nytt. senere ble det tur til setra men både geiter og hester. Der ble det spising av melkepletter og andre ting.

Når vi kom hjem fra setra fikk vi bli med på foring av både ulv, gaupe, reinsdyr og fjellrev. Ulvene var helt fantastiske. Både de ville og de sosialiserte. De ville ulvene fikk mat først. rangstigen til ulvene var veldig tydelig, og en av ulvene fikk nesten ikke mat stakkar, men fine var de. Så var det gaupene sin tur. De var helt nydelige. Den ene hadde blitt mor til noen gaupunger, vi var de første som fikk se dem, bare 8 uker gamle. De var utrolig søte. Like liten som en hånd. Fikk lyst til å ta med en hjem. Noe som var utrolig var at Tuva, hun som driver stedet fikk lov av gaupemor til å gå inn i hiet og ta en gaupunge og vise den til oss uten at gaupemor gjorde noe. Det skal mye tillit til for å klare det. Utrolig.

Etter gaupenen var det reinsdyrene sin tur. da fikk vi lov til å gå inn å gi dem litt mose, som de faktisk lever av. De hadde utrolig store horn, som vokste 2 cm i døgnet, mend e var kule. Så var det fjellreven. Den var liten og søt. Vi fikk komme inn til den og gi den mat, utrolig gøy. Det er ikke mange som har gitt en fjellrev mat fra hånden liksom. Utrolig gøy å være så nære dyr som man ikke møter til vanlig.

Nå var det tid for de sosialiserte ulvene, noe som ga en opplevelse for livet. Tuva har kjent ulvene fra de var små og var leder i flokken. Hun kan ulvespråket, noe som ser veldig brutalt ut. Tuva gikk rett inn i ulvegården og lekte med de, og viste at hun var sjefen. De andre ulvene viste henne respekt og kranglet litt om hvem som skulle være nærmet henne. Tuva ga de også mat, hun holdt til og med hånda si inni ulvemunnen, og det sier litt om tillitsforholdet. En utrolig opplevelse  som jeg ikke helt greier å forklare, dette må bare oppleves!

Søndagen ble en rolig dag med ridetur, voltige og elgforing. Elgforing var utrolig gøy. Vi ga elgen gulrot fra hånda, og fikk klappet den. elgen var forrestenn veldig fettete, men søt. Ellers koste vi med geitene og de andre fine dyrene som levde side om side der. Utrolig at så mange forskjellige dyrearter bare kan leve fredelig side om side og ikke krangle i det hele tatt. De bare gikk overalt, spiste av samme maten, uten å krangle. Men så hadde de det veldig fint der!

Klokken fire var det tid for å dra hjem. Litt trist at det gikk så fort, men jeg skal garantert tilbake!


Fine gaupa


Geiter på vei til setra!


Se, så søte <3


Ulv!


Min nye kosebamse <33333333


Mating av reinsdyr, dette var en jente, men hannene hadde drgre gevir.


Okse! Denne var utrolig stor, men utrolig snill.


Her står jeg med barnet til oksen, den var litt mindre :-)


Her satt jeg på hesten og tok bilde :-))


Meg og hesten <3


Voltige!


Gøy :-))


Nusselig! Enda en kosebamse! <3


Mor og sønn/datter, åå smelter!


Hann-elgen! Stor og snill


Tnååå, savner den allerede!Dette ble litt mye av både tekst og bilder. Har ikke sett gjennom, men dere overlever. Jeg hadde en kjempefin tur, og gleder meg til neste gang!

- Har du vært på langedrag?

Siri


2 kommentarer

J o h a n n e

14.jun.2011 kl.23:49

Haha! Jeg har også skrevet innlegg om det! Vi er så kule as ;D

Btw; har med et bilde av deg du kanskje vil ha! Kjempefint ^^

Btw2: Det var supergøy, vi må dra tilbake sammen en dag! Fint innlegg ;D

babypiink

15.jun.2011 kl.10:35

J o h a n n e:ja, bare send meg bilde! er du 16 neste år? hvis du er kan vi jo søke sommerjobb der? :D

Skriv en ny kommentar

babypiink

babypiink

15, Oslo

Bloggen vår handler for det meste om neglelakk,så det vil komme anbefalinger, tips, neglelakkdesign osv. Ellers blogger vi om smoothie oppskrifter, outfit og alt som faller oss inn. Musikk er noe vi ikke kan leve uten <3 Kontakt: babypiink.blogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits