Pray for Japan

Jeg aner ikke hvor jeg skal begynne. Det som har skjedd i Japan er helt forferdelig. Jeg tror det er vanskelig å fatte noe slikt for oss som bor trygt og godt i Noge, langt unna. Likevel syns jeg vil skal vise at vi bryr oss.

Kl. 04:35 begynnte hele katastrofen. [aner ikke om det er norsk eller japansk tid]. I Stillehavet utenfor Japen ble det målt et jordskjelv på hele 8,9 på richter skala. Det vil si et ufattelig kraftig jordskjelv. To timer senere, kl. 06:35 begynner vannmassene å treffe land. Over ti meter høye bølger fosser inn over Japan. Vannet tar med seg alt det kommer over. Biler, broer, båter, hus, mennesker og store motorveier ligger å flyter i vannet.

På steder der vannet ikke har kommet er det full kaos. Pga. det kraftige jordskjelvet har selvfølgelig masse blitt ødelagt. Menneskene er i fortvielse og alt er bare kaos. Kommunikasjon er det heller ikke. Flyplasser er stengt, telefonlinjene virker ikke og de fleste har ikke internett. Familier er desperate etter å ikke høre noe fra sine kjære som kanskje var i katastrofeområdet. Det eneste de kan gjøre er å vente mens dødstallene bare stiger.

Midt oppi alt dette har både kjøleanlegget på et kjernekraftverk ødelgat pga jordskjelvet og det meldes om 1000 ganger høyere stråling enn normalt. Samtidig utgjorde jordskjelvet enda en katastrofe, store deler av en by med 74.000 mennesker står i brann. Brannen er bare en del av byen, den andre delen står i vann.

Det er meldt kraftige etterskjelv, og et av den skulle faktisk være helt oppe i 6 på richter skala. OG DET ER MYE.

Dette er bare en begynnelse på noe forferdelig. Hva venter Japan når vannmassene forsvinner?

Ok, det ble litt mye tekst, men jeg håper dere forstår. Det er sikkert noen skrivefeil, er egentlig stuptrøtt. Følte jeg måtte skrive om dette. Noe av det værste når sånne ting skjer, er at jeg ikke vet hva jeg kan gjøre for å hjelpe. Lov meg en ting; hvis det kommer sånn telefonhjelp eller noe, ring inn å støtt de som ble rammet! Takk.- Siri

2 kommentarer

Beilul

12.mar.2011 kl.19:35

2012 nærmerer seg. Jeg bare føler det på meg! Så mange naturkatastrofer og kriser rundt om i verden hele tiden nå!

Anna

13.mar.2011 kl.02:17

søt blogg!

Skriv en ny kommentar

babypiink

babypiink

15, Oslo

Bloggen vår handler for det meste om neglelakk,så det vil komme anbefalinger, tips, neglelakkdesign osv. Ellers blogger vi om smoothie oppskrifter, outfit og alt som faller oss inn. Musikk er noe vi ikke kan leve uten <3 Kontakt: babypiink.blogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits